23948sdkhjf

Scandic först att öppna i nya stadskärnan

Förberedelserna inför att flytta Kirunas stadskärna har pågått sedan 2004. Nu när stadsomvandlingen tagit fart är Scandic den första kommersiella aktören att öppna i den nya stadskärnan.

Omkring tre kilometer från den tidigare stadskärnan öppnade Scandic Kiruna sitt nya hotell i veckan. Hotellet har 13 våningar och är inspirerat av Kebnekaises sydtopp. I samband med öppnandet slås portarna igen för Scandic Ferrum som varit i bolagets regi sedan 1995.

Scandic har sedan 1995 varit en integrerad del av Kiruna och i vår långtgående satsning på staden känns det mycket glädjande att öppna ett nytt hotell, utöka vår rumskapacitet med 60 rum och skapa nya förutsättningar att anordna stora möten i Kiruna genom nya mötesfaciliteter som knyter ihop hotell och kongresshall. Destinationen Kiruna med sitt natursköna fjällandskap och storskalig industri erbjuder en spännande dynamik av nationellt och internationellt affärs- och fritidsresande där vårt nya hotell har skapats för att passa båda målgrupper, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels, i en kommentar.

Hotellet har byggt bredvid och kopplats ihop via en skywalk med kongresshallen Aurora kultur & kongress. Det nya hotellet är byggt utifrån miljöcertifieringen LEED Silver och delar av inredningen är tillverkad av återvunnet material vilket kan återvinnas eller återbrukas vid renovering.

– Hotellet är en viktig pusselbit i att starta igång den nya stadskärnan och vi har nu en viktig uppgift framför oss i att tillsammans med det lokala näringslivet, fortsätta arbetet med att öka tillströmningen av nationellt och internationellt affärs- och fritidsresande till Kiruna, säger Peter Salomonsson, Hotelldirektör för Scandic Kiruna.

Utbyggnaden av stadskärna väntas pågå till 2035.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094