23948sdkhjf

Scandic först att öppna i nya stadskärnan

Förberedelserna inför att flytta Kirunas stadskärna har pågått sedan 2004. Nu när stadsomvandlingen tagit fart är Scandic den första kommersiella aktören att öppna i den nya stadskärnan.

Omkring tre kilometer från den tidigare stadskärnan öppnade Scandic Kiruna sitt nya hotell i veckan. Hotellet har 13 våningar och är inspirerat av Kebnekaises sydtopp. I samband med öppnandet slås portarna igen för Scandic Ferrum som varit i bolagets regi sedan 1995.

Scandic har sedan 1995 varit en integrerad del av Kiruna och i vår långtgående satsning på staden känns det mycket glädjande att öppna ett nytt hotell, utöka vår rumskapacitet med 60 rum och skapa nya förutsättningar att anordna stora möten i Kiruna genom nya mötesfaciliteter som knyter ihop hotell och kongresshall. Destinationen Kiruna med sitt natursköna fjällandskap och storskalig industri erbjuder en spännande dynamik av nationellt och internationellt affärs- och fritidsresande där vårt nya hotell har skapats för att passa båda målgrupper, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels, i en kommentar.

Hotellet har byggt bredvid och kopplats ihop via en skywalk med kongresshallen Aurora kultur & kongress. Det nya hotellet är byggt utifrån miljöcertifieringen LEED Silver och delar av inredningen är tillverkad av återvunnet material vilket kan återvinnas eller återbrukas vid renovering.

– Hotellet är en viktig pusselbit i att starta igång den nya stadskärnan och vi har nu en viktig uppgift framför oss i att tillsammans med det lokala näringslivet, fortsätta arbetet med att öka tillströmningen av nationellt och internationellt affärs- och fritidsresande till Kiruna, säger Peter Salomonsson, Hotelldirektör för Scandic Kiruna.

Utbyggnaden av stadskärna väntas pågå till 2035.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078