23948sdkhjf

SJ ökar avgångarna

I vinter kommer SJ att öka antalet avgångar från Stockholm och Sundsvall med fler eftermiddagsavgångar onsdagar till fredagar.

Sträckan Stockholm – Sundsvall har sett en ökad efterfrågan på tågresor, och SJ har under de senaste fem åren ökat antalet avgångar med 50 procent på vardagarna, 40 procent på lördagar och 80 procent på söndagar.

– Vi ser att resandet med tåg återhämtar sig fantastiskt bra efter pandemin. Nu gäller det för oss att hålla jämna steg med efterfrågan. De nya avgångarna till och från Sundsvall tror vi kommer ha goda effekter både för resandet vidare norrut och till Jämtland, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ i en kommentar.

Utöver eftermiddagsturer kommer ytterligare en tur mitt på dagen att avgå torsdag till söndag. Sträckan kommer att trafikeras av SJ:s snabbtåg SJ 3000 och SJ planerar även för att ha samma nivå av direkttåg Umeå-Stockholm som innan pandemin, vilket innebär fyra dagtåg måndag-fredag samt ett nattåg.

– För att Västernorrland ska utvecklas som vi önskar är det viktigt att pendlandet inom länet och resandet till och från länet underlättas. Den nya trafiken är ett steg i rätt riktning. Vi ser fram emot att utveckla tågtrafiken ytterligare tillsammans med SJ, säger Per Wahlberg, vice ordförande nämnden för hållbar utveckling i Region Västernorrland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094