23948sdkhjf

Mer pengar till Norrtåg

Under förra veckan höll utvecklingsnämnden i Region Västerbotten sammanträde där kollektivtrafikplanen för 2023 – 2025 antogs. Resultatet av den nya kollektivtrafikplanen blev bland annat en tilläggsbudget på 22,6 miljoner till Norrtåg.

Den nya planen innehåller bland annat en utökning av trafikbeställning mellan Storuman och Tärnaby för att på så vis förbättra möjligheter för arbetspendling och skolresor. Utöver ökade resor antog den regionala utvecklingsnämnden en tilläggsbudget om 22,6 miljoner kronor till Norrtåg efter att ha lidit effekter av pandemin, vilket påverkat tågtrafiken.

Vi ser fram emot den kommande planperioden och det arbete som nu sker med att åter välkomna resenärerna till kollektivtrafiken, och att utveckla den för att fler ska resa hållbart, säger Karolina Filipsson, strateg Kollektivtrafikmyndigheten, Region Västerbotten i en kommentar.

Utvecklingsnämnden kommer också att ge förvaltningen i uppdrag att utreda hur effekterna av trafik med dieseltåg på sträckan Umeå – Lycksele, påverkar marknadsutveckling, utbud och ekonomi för buss- och tågtrafiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.19