23948sdkhjf

Tar över rollen som Head of Public Affairs

Lars Johansson lämnar över rollen som Head of Public Affairs på Volvo Bussar.

Sedan 2018 har Lars Johansson haft rollen som Head of Public Affairs på Volvo Bussar, där han bland annat varit med och drivit på övergången till elektrifiering av stadstrafiken samt företagets position inom UITP och ACEA. Nu lämnar han över rollen till Maria Wedenby som tidigare varit City Mobility Director på Volvo Bussar.

– Det här är ett oerhört viktigt arbete som hjälper oss att förstå och påverka hur marknaden utvecklas, både vad gäller sortiment, lagstiftning och investeringar. Tack vare att Volvo Bussar så tidigt vågat satsa långsiktigt på elektromobilitet har vi kunnat vara en drivande kraft inom detta område. Det är något som vi som företag kan vara väldigt stolta över, säger Lars Johansson, som under flera år varit Volvo Bussars talesperson i Public Affairs forum, i en kommentar.

Maria Wedenby har i den senaste rollen som City Mobility Director på Volvo Bussar, fokuserat på elektromobilitetsfrågor och haft ett nära arbete med myndigheter, operatörer och städer.

– Jag drivs av nyfikenhet på helheten. Genom nära kommunikation med olika intressenter kan vi driva frågor som är bra för både miljön och bussverksamheten. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta bygga vidare på den solida plattform som Lars har skapat, säger Maria Wedenby.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.096