23948sdkhjf

Ökat intresse för hållbara transporter vid resor

Det digitala reseföretaget Booking.com, har gjort en undersökning om hållbart resande och trender för 2022, där de samlat in svar från 30 000 resenärer i 32 länder.

Booking.coms undersökning publicerades tidigare i veckan, och är reseföretagets mest omfattande undersökning gällande hållbara resor och resetrender. Företaget har tittat närmare på transportmedel, resmål och tillfälle för resor, och kan konstatera att 64 procent av de svenska resenärerna vill resa mer hållbart under det kommande året, vilket är en ökning med 22 procent procentenheter jämfört med föregående år.

Närmare en fjärdedel uppgav också att valt resmål närmre hemmet för att minska klimatpåverkan, medan 25 procent av de tillfrågade uppgav att de valt att resa med tåg istället för bil vid längre sträckor. 16 procent säger sig också undersökte kollektivtrafik som färdmedel, och/eller att hyra en cykel på sina resmål.

En annan trend från Booking.coms undersökning är att en femtedel valde att resa under lågsäsong för att undvika överfulla resmål. När det kommer till framtida resor, uppgav 26 procent att de kan tänka sig att resa under lågsäsong samtidigt som 49 procent uppgav att de skulle undvika populära turistmål för att säkerställa en jämnare spridning av besökarna.

– Med ett ökat tryck på våra naturresurser och den obestridliga inverkan som vårt sätt att leva har på miljön är vi 100 procent fast beslutna att leda branschen när det gäller att planera en mer medveten och ansvarsfull riktning för framtidens resor, säger Glenn Fogel, vd för Booking.com i en kommentar och fortsätter:

– Vi har ambitiösa mål för vad vi vill uppnå, men tillsammans med våra partners i hela branschen och passionen hos våra innovativa medarbetare kan vi fortsätta att göra det lättare för alla att uppleva världen på ett mer medvetet och ansvarsfullt sätt. Vi anser att resor är och bör förbli en positiv kraft som ger ökad kulturell förståelse och socioekonomiska möjligheter för otaliga lokalsamhällen och som har potentialen att hjälpa till att förnya och beskydda vår planet på lång sikt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095