23948sdkhjf

STF vill ha bättre kollektivtrafik

Svenska Turistföreningens, STF, höll sin riksstämma i maj.

Under STF:s riksstämma som hölls på Värmdö i början av maj, fattade stämman beslut om en ny målbild för förningen. Målbilden handlar bland annat om att minska klimatavtrycket, satsa på småskalig turism och ett hållbart friluftsliv.

”Med en stark lokal närvaro över hela landet ska STF tillgängliggöra upplevelser i Sverige året om. Vi ska spegla samhället i stort och vara en berikande del i fler människors liv, både i vardagen och under ledigheten. Inte minst genom rollen som Sveriges ledande vandringsaktör.” skriver STF i ett pressmeddelande.

STF vill se en mer levande landsbygd, och göra turismen mer lättillgänglig i Sverige. Men för att göra turismen mer hållbar, krävs en bättre kollektivtrafik.

”För att det här ska fungera i praktiken måste det finnas en fungerande kollektivtrafik så att även den som inte har egen bil når fram till vandrarhemmet, skidturen eller hembygdsgården. Och så att den som har bil kan lämna den hemma.” skriver STF.

Under riksstämman listade STF tre åtgärden:

  • Tidtabeller och biljetter släpps med god framförhållning och att det blir enklare att köpa biljetter för tillfälliga besökare.

  • Kollektivtrafikmyndigheterna får i uppdrag att möta behoven från tillfälliga besökare och inte bara de egna arbets- och skolpendlarna.

  • Det blir möjligt att boka resan hela vägen fram och att närtrafiken öppnas upp även för tillfälliga besökare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige bör fokusera på kapacitet i järnvägsnätet för att möta efterfrågan
Tunga Bussligan: MAN tar ledningen
Ishockeyförbundet förlänger avtal med Västanhede
Bus Nordic – rekommenderad standard för upphandling av busstrafik i Norden
Beviljade stadsmiljöavtal – här är listan
Ledare #2 Danskar mot strömmen
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11