23948sdkhjf

Flexbuss vd lämnar

I mitten av mars förvärvade Go-Ahead Nordic bussbolaget Flexbuss, som bedriver reguljärbuss, skolskjuts, sjuktransport och privata hyrbussar i södra Sverige. Nu har David Lindquist valt att lämna posten som vd för Flexbuss.

Det framgår ur ett pressmeddelande.

Go-Ahead Nordic skriver att ”beslutet bygger på en gemensam överenskommelse som ser till verksamhetens bästa och en nystart inför framtida integration och tillväxt.” I samband med att David Lindquist lämnar, tar Martin Jacobson, nuvarande ekonomichef, över rollen som tillförordnad vd.

För mig känns det nu helt rätt att kliva av mitt uppdrag som vd i samband med att Go-Ahead tar över som ny ägare. Jag har tillsammans med mina kollegor, kunder och leverantörer under många år arbetat för att ta Flexbuss dit vi är idag och i och med försäljningen ser jag det som ett naturligt avslut för mig att lämna över till våra nya ägare och ser samtidigt fram emot nya utmaningar. Jag känner mig idag väldigt stolt över det jag tillsammans med mina medarbetare, kunder och leverantörer har åstadkommit under min tid på Flexbuss. Vidare önskar jag alla på Flexbuss med partners ett stort lycka till i framtiden, säger David Lindquist i pressmeddelandet.

Flexbuss sysselsätter omkring 600 personer och förvärvet omfattar de 380 fordon bussbolaget har. De nya ägarna, Go-Ahead Nordic är verksamma i Sverige, Norge, Danmark och Finland och tillhör Go-Ahead Group. Koncernen är Storbritanniens största järnvägsoperatör och har omkring 29 000 anställda.

David har tillsammans med kollegor utvecklat Flexbuss till vad det är idag – ett solitt, lönsamt företag med ett mycket gott renommé i branschen. Allt detta hade inte varit möjligt utan Davids stora engagemang och hårda arbete tillsammans med alla på Flexbuss och det är något som vi sätter stort värde på, säger Magnus Hedin, styrelseordförande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063