23948sdkhjf

Optibus blir första enhörningen inom kollektivtrafik

Optibus, end-to-end-mjukvaruplattformen för planering och drift av kollektivtrafik, nådde i veckan 100 miljoner dollar (närmare 1 miljard svenska kronor) i sin serie D-finansiering. Finansiering följer bland annat lanseringen av Ridership Insights, som hjälper planerare att designa om transportsystem för att öka passagerarantalet.

Efter den senaste finansieringsrundan, når Optibus en totala finansiering om 260 miljoner dollar, och bolaget värderas till 1,3 miljarder dollar. Det gör Optibus till det första enhörningsbolaget inom kollektivtrafik, något som framgår ur ett pressmeddelande.

– Optibus är stolta över att vara den första enhörningen dedikerad till kollektivtrafik, som är kärnan i ett sunt och rättvist samhälle. Genom att lägga kraftfull teknik i händerna på branschproffs hjälper Optibus till att öka passagerarantalet samtidigt som de minskar utsläpp och kostnader, säger Optibus vd och medgrundare Amos Haggiag, i en kommentar.

Stagecoach Group, den största kollektivtrafikoperatören i Storbritannien, med uppskattningsvis 2,5 miljoner passagerarresor varje dag, tillägger:

– Optibus kombinerar innovation och kollektivtrafikexpertis som ingen annan i branschen. Deras mjukvara revolutionerar vår verksamhet och dagliga verksamhet, såväl som passagerarupplevelsen. Optibus är framtiden för kollektivtrafiken och vi firar denna fantastiska milstolpe med dem, säger Carla Stockton-Jones, UK Managing Director på Stagecoach Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125