23948sdkhjf

Optibus blir första enhörningen inom kollektivtrafik

Optibus, end-to-end-mjukvaruplattformen för planering och drift av kollektivtrafik, nådde i veckan 100 miljoner dollar (närmare 1 miljard svenska kronor) i sin serie D-finansiering. Finansiering följer bland annat lanseringen av Ridership Insights, som hjälper planerare att designa om transportsystem för att öka passagerarantalet.

Efter den senaste finansieringsrundan, når Optibus en totala finansiering om 260 miljoner dollar, och bolaget värderas till 1,3 miljarder dollar. Det gör Optibus till det första enhörningsbolaget inom kollektivtrafik, något som framgår ur ett pressmeddelande.

– Optibus är stolta över att vara den första enhörningen dedikerad till kollektivtrafik, som är kärnan i ett sunt och rättvist samhälle. Genom att lägga kraftfull teknik i händerna på branschproffs hjälper Optibus till att öka passagerarantalet samtidigt som de minskar utsläpp och kostnader, säger Optibus vd och medgrundare Amos Haggiag, i en kommentar.

Stagecoach Group, den största kollektivtrafikoperatören i Storbritannien, med uppskattningsvis 2,5 miljoner passagerarresor varje dag, tillägger:

– Optibus kombinerar innovation och kollektivtrafikexpertis som ingen annan i branschen. Deras mjukvara revolutionerar vår verksamhet och dagliga verksamhet, såväl som passagerarupplevelsen. Optibus är framtiden för kollektivtrafiken och vi firar denna fantastiska milstolpe med dem, säger Carla Stockton-Jones, UK Managing Director på Stagecoach Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vann skolskjutsuppdrag
Han ska leda KollA
Nyutvecklade intercitybussar från Setra
Rapporten: Kvinnor reser mer kollektivt än män
Vägforum 2023: Kostnader för nationell plan under lupp
"Underhåll ska bli det nya buzz-ordet"
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125