23948sdkhjf

Altas Autos nya elektriska stadsminibuss

Altas Auto, som firar 20 år i branschen i år, är en av de ledande tillverkarna av minibussar i Europa och presenterar nu sin nyaste elektriska minibuss med låggolv, "Altas Novus Cityline LW". Fordonet med 22 passagerare är baserat på den storsäljande "Sprinter"-plattformen. 

– Vi har utvecklat en stark teknisk expertis och partnerskap i regionen som gör det möjligt för oss att vara en mycket konkurrenskraftig europeisk tillverkare av kundanpassade fordon, säger företagets vd Edvardas Radzevičius.

Sedan 2009 samarbetar företaget med Busscenter Haninge AB i Sverige och är i dag redo att leverera inte bara traditionella minibussar utan även elfordon.

För närvarande erbjuder Altas Auto 12 minibussmodeller för persontransporter, baserade på Mercedes Benz Sprinter och MAN TGE grundfordon.

Under våren 2021 introducerade Altas sina första 100 procent elektriska minibussar "Novus" för passagerartransporter i förorter och städer.

Det senaste tillskottet i Altas produktlinje som presenterades på Kollektivtrafikdagen 2022 är LW-versionen av Novus Cityline. LW står för long-wheelbase och det beskriver direkt att den nya modellen är längre, har mer utrymme i låggolvsdelen samt kan ta emot fler passagerare än tidigare.

Cityline LW har 3 olika modeller som standard. I varje modell finns det plats för en rullstol. Olika sätestyper och inredningsmaterial finns också att välja mellan.

Under ett test med full last enligt SORT 2 i kombination med täta stopp nådde Altas EV Cityline en maximal räckvidd på 270 km. 

Altas elektriska minibussar kan laddas med en maximal effekt på 100 kW. Det tar 50 minuter att ladda upp till 80 % och återgå till trafik. Den kraftfulla 150 kW-motorn ger en smidig och dynamisk körning under alla förhållanden.

Minibussarna använder skalbar NMC-batteriteknik med 3 enheter av batteripaket. Totalt ger de en kapacitet på 115 kWh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078