23948sdkhjf

Nu kör Telepass färdtjänsten i Lund

Lunds kommun har tecknat 4-årigt avtal med Telepass

Telepass, som sedan 2021 ägs av Nobina, har bedrivit färdtjänsten i Lund på ett direktupphandlat ettårigt avtal. Nu har de ingått i ett nytt avtal som löper från oktober till september 2026.

Upphandlingen om färdtjänst inleddes 2020, och Telepass med DRT Solutions som underleverantör, tilldelades kontraktet. Dock överklagades upphandlingen och i väntan på ett avgörande fick Telepass bedriva trafiken på ett direktupphandlat ettårigt avtal.

Nu har förvaltningsrätten sagt sitt och gett klartecken till Lunds kommun att teckna avtal. Det framgår ur ett pressmeddelande.

– Det är en milstolpe som vi har vi kämpat för i flera år och det känns extra bra att vi får en stabil verksamhet nu när resandet tar fart efter pandemin, säger Per Tranström, färdtjänstchef i Lunds kommun, i en kommentar.

Det som skiljer sig från tidigare upphandlingar är kvalitetskraven som finns med i upphandlingen från 2020. Nöjdheten har ökat i Lund sedan 2021, visar resultat från rikstäckande kundundersökningar som genomförs kontinuerligt. I dagsläget ligger Lunds färdtjänst på fjärde plats bland de 23 regioner och kommuner som ingår i jämförelsen.

– Servicen är definitivt bättre och det har blivit tryggare för resenärerna, men också för anhöriga och personal som kommer i kontakt med färdtjänsten. Under det första året ska 25 procent av resorna göras med elfordon, därefter 50 procent. Långa leveranstider på nya fordon kan påverka tidplanen, men miljöpåverkan är fortsatt låg eftersom Telepass redan idag använder nya fordon som drivs av biogas. säger Jan Annerstedt (FNL), ordförande i tekniska nämnden.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078