23948sdkhjf

Sena biljettsläpp påverkar semestern

Svenska Turistföreningen, STF, har gjort en nationell sammanställning över möjligheten att med buss, tåg eller båt resa till STF:s 250 boenden i landet.

Bakgrunden är krångliga biljettsystem och att tågbiljetter släpps senare på grund av sent planerade banarbeten, och STF:s sammanställning visar att det endast är enkelt att resa kollektivt till en tredjedel av de 250 boenden i landet.

Just nu släpps vissa tågbiljetter först veckan före avgång på grund av sent planerade banarbeten. En del gäster tvingas att avboka sin semester i sista sekunden. Den som vill resa klimatsmart måste få bättre förutsättningar att göra det, säger Maria Ros Hjelm generalsekreterare och vd Svenska Turistföreningen.

44 procent av de tillfrågade uppger att det finns bristande möjligheter för gäster att ta sig till STF:s 250 boenden utan egen bil.

Våra medlemmar efterfrågar att det ska bli enklare att köpa biljetter i den regionala kollektivtrafiken när de turistar runtom i landet. Du ska inte behöva ladda ner en ny app med tillhörande betalningslösning bara för att du passerar en regiongräns, säger Maria Ros Hjelm.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125