23948sdkhjf

Sena biljettsläpp påverkar semestern

Svenska Turistföreningen, STF, har gjort en nationell sammanställning över möjligheten att med buss, tåg eller båt resa till STF:s 250 boenden i landet.

Bakgrunden är krångliga biljettsystem och att tågbiljetter släpps senare på grund av sent planerade banarbeten, och STF:s sammanställning visar att det endast är enkelt att resa kollektivt till en tredjedel av de 250 boenden i landet.

Just nu släpps vissa tågbiljetter först veckan före avgång på grund av sent planerade banarbeten. En del gäster tvingas att avboka sin semester i sista sekunden. Den som vill resa klimatsmart måste få bättre förutsättningar att göra det, säger Maria Ros Hjelm generalsekreterare och vd Svenska Turistföreningen.

44 procent av de tillfrågade uppger att det finns bristande möjligheter för gäster att ta sig till STF:s 250 boenden utan egen bil.

Våra medlemmar efterfrågar att det ska bli enklare att köpa biljetter i den regionala kollektivtrafiken när de turistar runtom i landet. Du ska inte behöva ladda ner en ny app med tillhörande betalningslösning bara för att du passerar en regiongräns, säger Maria Ros Hjelm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vernissagebussen: ”Resan ska vara en del av upplevelsen”
Skolskjutsar i fara efter domslut
Trafikverket får nytt uppdrag – ska se över transportinfrastruktur
Fler kan få rätt till färdtjänst
"Klar comeback, men fortsatt osäkert" – så mår turistbussbranschen
Förnyat förtroende för trygghetsvärdar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11