23948sdkhjf

Nobinas nya trafikavtal: Introducerar 215 bussar

Flera av Nobinas nya trafikavtal börjar gälla idag, något som innebär 215 nya bussar och över 500 nya medarbetare. Det skriver Nobina i ett pressmeddelande.

De nya trafikavtalen inleds i Boden, danska Kolding, Linköping samt Göteborg Centrum och Angered. Av de 215 nya bussarna, kommer 177 att gå på el och 43 på förnybara drivmedel.

– Att öppna grindarna till en ny bussdepå är alltid en stor händelse för oss i Nobinafamiljen. Varje gång innebär det ett ansvar för samhällsviktig kollektivtrafik som förväntas vara hel, ren och punktlig med detsamma. Just denna gång öppnar vi grindarna till fem nya depåer, det innebär att vi är extra många medarbetare som ska trivas på en ny arbetsplats och möta resenärerna med ett leende, säger Martin Pagrotsky, vd för Nobina Sverige, i en kommentar.

I Malmö introducerar Nobina de första 24 meter långa helelektriska BRT-bussarna på Malmöexpressen.

– Det stora klimatsprång som genomförs och har genomförts i stora delar av landets kollektivtrafik är helt nödvändigt för att klara Sveriges klimatmål. Transportsektorns nästa stora utmaning är att få ännu fler att se fördelarna med att resa kollektivt, det kräver bättre turtäthet och kortare restider så att kollektivtrafiken blir ännu mer attraktiv, säger Martin Pagrotsky.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109