23948sdkhjf

Inför pristak: "Bort med onödiga debiteringar"

SL inför capping - nu blir det pristak på enkelbiljetter.

2023 inför SL ett pristak för biljetter i SL-trafiken, vilket innebär att resenärer som blippar sitt bankkort slutar debiteras efter ett visst antal enkelresor per dag, så kallad "capping". Detta framgår i ett pressmeddelande. 

– Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden. 

Pristaket är tänkt att stimulera till ökat resande med kollektivtrafiknämnden och innebär att när resenären nått ett visst antal enkelbiljetter per dag omvandlas de till ett dagskort automatiskt. 

Fakta

Med start nästa år kommer resenärer som reser med betalkort och enkelbiljetter därför att sluta debiteras vid ett visst antal enkelresor. Lösningen kallas för ”capping” eller pristak och innebär rent praktiskt i SL-trafiken att resenären vid tredje eller fjärde enkelresan med betalkort varje dag slutar att debiteras. Hur systemet fungerar för enkelresor som säljs via SL-appen och i spärrkiosker kommer Trafikförvaltningen att titta på nu under hösten.

I SL-trafiken inleds biljettlösningen med enkelbiljetter med betalkort per kalenderdag och ska därefter även fungera månadsvis. Det vill säga att om tillräckligt många resor görs för att uppnå priset av ett månadskort så ska inte resenären debiteras mer.

Läs mer om: SL
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125