23948sdkhjf

Över 400 anmälda till årets Bussförar-SM!

Det börjar dra ihop sig till Bussförar-SM 2022 – över 400 tävlande har anmält sig till det internetbaserade provet för kvalificering. Missa inte att anmäla dig du också, senast 24 juni!

I år blir finalen i Bussförar-SM lika stor som förra året – hela 20 finalister kommer att göra upp om mästartiteln den 6 september. Precis som förra året kommer det att finnas nya praktiska tävlingsmoment, och det finns även nyheter i det skriftliga kvalificeringsprovet. Syftet med Bussförar-SM är att öka fokus på och höja statusen för bussföraryrket eftersom rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar.

Bussförar-SM 2022 genomförs i två delar. Kvalificeringen sker genom ett internetbaserat prov som finns på www.bussforar-sm.se från den 12 april till den 24 juni, då anmälan stängs.

De 20 bästa kallas till finalen för att delta i flera praktiska prov vid Training Partner, Arlanda. Finaltävlingen genomförs tisdagen den 6 september. 

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Trafikforum och Resforum som är Nordens ledande tidningar inom persontrafik.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lämnar Green Cargo för Keolis
Utmanande år för Gotlandsbolaget
Fordonsutbildning i Jönköping prisas
Positiva siffror för Skånetrafiken
Nu byggs den nya tågdepån i Falköping
Särskild organisation ska lösa tågkaos
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094