23948sdkhjf

Över 400 anmälda till årets Bussförar-SM!

Det börjar dra ihop sig till Bussförar-SM 2022 – över 400 tävlande har anmält sig till det internetbaserade provet för kvalificering. Missa inte att anmäla dig du också, senast 24 juni!

I år blir finalen i Bussförar-SM lika stor som förra året – hela 20 finalister kommer att göra upp om mästartiteln den 6 september. Precis som förra året kommer det att finnas nya praktiska tävlingsmoment, och det finns även nyheter i det skriftliga kvalificeringsprovet. Syftet med Bussförar-SM är att öka fokus på och höja statusen för bussföraryrket eftersom rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar.

Bussförar-SM 2022 genomförs i två delar. Kvalificeringen sker genom ett internetbaserat prov som finns på www.bussforar-sm.se från den 12 april till den 24 juni, då anmälan stängs.

De 20 bästa kallas till finalen för att delta i flera praktiska prov vid Training Partner, Arlanda. Finaltävlingen genomförs tisdagen den 6 september. 

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Trafikforum och Resforum som är Nordens ledande tidningar inom persontrafik.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078