23948sdkhjf

Så mycket minskade resandet med bantrafik

I ny statistik från Trafikanalys visas hur resande med bantrafiken påverkats av pandemin.

Under fjolåret var resandet med spårväg, tunnelbana och järnväg fortsatt påverkad av restriktioner kopplat till pandemin, och antalet resor som genomfördes låg i nivå med 2020 års siffror. Det framgår ur Trafikanalys senaste statistik, som också visar att antalet resor sjönk med 37 procent jämfört med 2019.

Totalt genomfördes 508 miljoner resor med bantrafiken och den sammanlagda reslängden för alla resenärer, uppgick till omkring 9,6 miljarder personkilometer. Det är en minskning med 2 procent jämfört med 2020 och 44 procent jämfört med 2019.

Foto: Trafikanalys. Bilden visar persontransportarbete, summan av alla resors längd i miljoner kilometer på järnväg, spårväg och i tunnelbanan. Åren 2000–2021.

De fortsatta restriktionerna till följd av coronapandemin under 2021 har gjort att återhämtningen till tidigare nivåer uteblev, säger Abboud Ado, statistiker på Trafikanalys, i en kommentar.

Enligt Trafikanalys statistik reste varje invånare i landet i genomsnitt 920 kilometer med bantrafiken, fördelat på i genomsnitt 49 resor per person. Även här var var den genomsnittliga reslängden i nivå med 2020 års resultat, men en minskning från 2019 då siffrorna låg på 1 677 kilometer fördelat på 78 resor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bergkvarabuss överklagar upphandling
Nästa generation BRT på gång
Ny stororder till Alexander Dennis
Tunga Bussligan: Mercedes Benz toppar
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.359