23948sdkhjf

Keolis: Unga vill se fler poliser i tunnelbanan

Keolis trygghetsrapport visar på en efterfrågan av trygghetsåtgärden i kollektivtrafiken.

Keolis har släppt sin trygghetsrapport ”Hur ökar vi tryggheten i Stockholms tunnelbana”, som på uppdrag gjorts av Kantar SIFO. Delar av rapporten presenterades på Kollektivtrafikdagen i maj, men nu presenteras rapporten i sin helhet.

Rapporten har undersökt hur ungdomar i åldrarna 12 till 25 upplever tryggheten i tunnelbanan, där över 1 000 ungdomar deltagit i undersökningen. Mer än hälften av ungdomarna i åldrarna 20 – 25 uppger att de minst en gång i veckan åker med tunnelbanan, och rapporten visar att den högst prioriterade trygghetsfrågan är fler poliser i tunnelbanan.

I undersökningen framgår det att det främst är killar, sex av tio, som menar att fler poliser skulle öka tryggheten i tunnelbanan. För tjejer är det fler människor i rörelse som skulle öka den upplevda tryggheten. Vidare framgår det att uppemot en fjärdedel, främst tjejer, ibland undviker tunnelbanan på grund av upplevd otrygghet.

– Att ungdomar rankar fler poliser som den mest prioriterade åtgärden av en rad möjliga trygghetsåtgärder är väldigt intressant sett till den senaste tidens debatt. Resultaten från undersökningen går i linje med vad intervjuade forskare samt poliser som medverkar i rapporten anser, säger Jan Kilström vd på Keolis, i en kommentar.

I undersökningen framgår det också att mer än hälften, 54 procent, vill ha fler övervakningskameror, 19 procent vill ha tätare avgångar och 18 procent menar att bättre renhållning skulle öka tryggheten.

– Även om många redan känner sig trygga i tunnelbanan finns det mer att göra för att ytterligare förstärka tryggheten för resenärerna. Att ungdomarna vill ha fler övervakningskameror i tunnelbanan är ett bra steg, och det finns intressant teknik som kan underlätta implementeringen. I Docklands tunnelbana, i London, testar Keolis till exempel ett nytt system som med hjälp av artificiell intelligens (AI) kan identifiera onormala rörelser och varna kontrollcentret vid avvikelser. Systemet i Docklands har gett positiva resultat och vi kan se att ett liknande system finns på prov på utvalda stationer runt om i Stockholm, säger Jan Kilström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lämnar Green Cargo för Keolis
Utmanande år för Gotlandsbolaget
Fordonsutbildning i Jönköping prisas
Positiva siffror för Skånetrafiken
Nu byggs den nya tågdepån i Falköping
Särskild organisation ska lösa tågkaos
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156