23948sdkhjf

Här ska Volvos nya batterifabrik ligga

Volvokoncernen har inlett en process för att bygga en batterifabrik för tunga fordon i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fabriken ska ha en storskalig serieproduktion av battericeller och enligt en lokaliseringsstudie kan fabriken hamna i Skaraborgsregionen nära belägen koncernens motorfabrik i Skövde.

Vi vill leda omställningen till ett fossilfritt transportsystem och har som långsiktigt mål att erbjuda 100 procent fossilfria lösningar till våra kunder. Redan idag ser vi en stor efterfrågan från våra kunder på våra elektriska erbjudanden och vi har en ambition att minst 35 procent av de produkter vi säljer ska vara elektriska vid 2030. Detta kommer att kräva stora volymer av batterier med hög prestanda, tillverkade med fossilfri energi, och det är ett naturligt steg för oss att inkludera batteriproduktion i vårt framtida industriella system. Vi vill göra detta tillsammans med partners, och vi börjar resan nu, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef, i en kommentar.

Enligt Volvo kommer batterierna att designas för kommersiella fordonsapplikationer för att stödja den globala utrullningen av elektriska lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och elektriska drivlinor för olika typer av användningsområden. Etableringen av produktionssiten är avhängig godkännande från berörda myndigheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112