23948sdkhjf

De ska rulla ut 5 000 elbussar i Indien

Brittiska busstillverkaren Switch Mobility och Indiens ledande transportteknikföretag Chalo, har ingått ett samarbete om att distribuera 5 000 elbussar i Indien.

Samförståndsavtalet mellan de två företagen löper över tre år och bussarna kommer att rullas ut i de städer i Indien där Chalo trafikerar. Fordonen som ska distribueras utgörs bland annat av olika varianter av den nyligen lanserade bussen EiV12.

– Det föränderliga mobilitetslandskapet i Indien förändrar avsevärt hur människor reser i städer. Med tanke på vår vision att påskynda antagandet av rena, hållbara elektriska transportlösningar, är vi glada över att samarbeta med Chalo för ett första i sitt slag på detta område, säger Mahesh Babu, vd för Switch Mobility India och operativ chef på Switch Mobility Ltd, i en kommentar.

De två företagen ska tillsammans investera för att installera elbussar i städerna och Chalo kommer att distribuera sina konsumentteknologiska lösningar.

– Bussar står för 48 procent av Indiens dagliga resor, och ändå har vi bara 3 bussar för 10 000 personer. Att växa bussflottor och tillhandahålla bussar av hög kvalitet är nyckeln till att uppnå Chalos syfte att göra resandet bättre för alla. Förra året slutförde vi ett projekt för att lägga till 1 000 nya bussar i tre av våra städer, säger Mohit Dubey, medgrundare och vd på Chalo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De leverera fordon till Irlands första elektriska stadstrafik
Volvo Bussar ökade under 2022
Busskaoset i Gävle: "Det är något extra ordinärt"
Bussföretagen skriker efter personal – EU måste sänka körkortsåldern för bussförare
SL:s bussdepåer snart redo för el
Ska leda techbolag som levererar molntjänster
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094