23948sdkhjf

Kvinna skjuten på spårvagn – man gripen

En kvinna i 30-årsåldern har skjutits i buken ombord en spårvagn i Göteborg, det skriver polisen i Göteborg. Kvinnan ska vara vaken och talbar och förd till Sahlgrenska sjukhuset. Just nu eftersöks en man som befunnit sig på spårvagnen och misstänks ha avlossat skottet vid hållplats Ostindiegatan i centrala Göteborg. Spårvagnen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Trafikforum har pratat med Västtrafik om situationen. 

– Vi ser jätteallvarligt på händelsen. Vi har stopp i spårvägstrafiken medan polisen arbetar. Det betyder att linje 3 och 9 kör enligt linje 11. Vi har också ersättningsbussar, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik och tillägger:

– Vi kommer att vara så behjälpliga som möjligt till polisen och ge all information de kan behöva till utredningen. 

Göteborgs spårvägar, som är utför trafiken, berättar att de inlett en krisplan i samband med händelsen.

– Vi tar hand om föraren och har en krisplan som startar upp där vi ger krisstöd. Alla kan reagera olika i sådana här situationer, så vi är väldigt noga med att följa upp det initialt, säger Robert Lindberg, pressansvarig på Göteborgs spårvägar till Trafikforum.

Polisen har inlett en teknisk undersökning och en förundersökning om försök till mord.

Uppdatering 10.55 Polisen i Göteborg uppger att man gripit en man i 60-årsåldern på Chapmans torg misstänkt för försök till mord samt grovt vapenbrott. Övervakningsfilm samt signalementsuppgifter uppges ha varit till stor hjälp för att gripa mannen. 

Foto Colourbox

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Intervju.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078