23948sdkhjf

Sista chansen söka investeringsstöd från Klimatklivet

Mellan 23 augusti och den 8 september öppnar Klimatklivet nu årets sista ansökningsomgång för investeringsstöd till åtgärder som minskar klimatutsläppen

Naturvårdsverket uppmuntrar till fler ansökningar inom områden med stor potential till klimatnytta och ser ett antal branscher och områden där klimatåtgärder har särskilt stor potential att minska utsläppen.

På sin hemsida skriver myndigheten att dessa områden är överskottsvärme, cirkulära flöden, jordbruk, biokol, biogas, vätgas, hållbara biodrivmedel och elektrobränslen, elektrifiering och mindre industrier.  

– I år har vi kommunicerat särskilt med branscher där det finns möjlighet att göra stora utsläppsminskningar. Vi ser ett stort intresse och har fått in många ansökningar till viktiga omställningsåtgärder. Under årets sista ansökningsomgång hoppas vi nu på ett fortsatt högt söktryck. Alla utom privatpersoner är välkomna att söka, säger Olof Billebo, handläggare på Klimatklivet, på hemsidan. 

Om Klimatklivet:

Sedan starten 2015 har Klimatklivet fördelat 10,2 miljarder kronor till företag, organisationer och kommuner som ansökt om stöd för klimatinvesteringar. Tillsammans med övrig finansiering har totalt 24,4 miljarder kronor investerats för att minska utsläppen. Åtgärderna beräknas minska Sveriges utsläpp med 2,2 miljoner ton växthusgaser per år. Investeringsstöd från Klimatklivet ges först och främst till de åtgärder som ger störst, varaktig minskning av växthusgasutsläpp per investerad krona. Klimatklivet kompletterar andra finansieringsmöjligheter för omställning som obligationer, lån och krediter.  

Källa: Naturvårdsverket

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078