23948sdkhjf

Globalt samarbete för att återvinna batterier

Tier är en ledande leverantör inom mikromobilitet. Remondis är en av världens största tjänsteleverantörer för återvinning, service och vatten.

Nu stärker de sitt samarbete för att kunna utnyttja råmaterial på ett effektivt sätt och uppnå en cirkulär ekonomi. I sexton länder i Europa är det Remondis som hanterar slutstadiet för förbrukade litiumjonbatterier i de över 160 000 elsparkcyklar, elcyklar och elmopeder som ingår i Tiers nuvarande fordonsflotta.

Batterier som har nått slutet av sin kapacitet skickas till rätt återvinningskanal så att de råmaterial som ingår kan återgå till sina respektive materialcykler så effektivt som möjligt. Att återvinna råmaterial är ett viktigt steg för att minska behovet av primära resurser vid tillverkningen av elsparkcyklar och andra eldrivna fordon.

Remondis har arbetat ihop med Tier sedan 2021 och hjälper det Berlinbaserade företaget med en korrekt hantering av litiumjonbatterier. Nu utökas marknaden till andra länder såsom Belgien, Spanien, Israel och Kroatien, samtidigt som elcyklar introduceras i London, Berlin, Stockholm och Milano. Det innebär att de båda företagen stärker sitt samarbete ytterligare.

För att minska miljöpåverkan och det ekologiska fotavtryck som uppstår genom delad mikromobilitet strävar Tier och Remondis efter att samla in dyrbara metaller såsom kobolt, nickel och mangan, samt andra återvinningsbara material som plast, aluminium och elektroniska komponenter, och föra tillbaka dem in i råmaterialcykeln. I enlighet med målet att minska avfallet skickas batterierna endast till återvinning om de inte kan repareras eller få ett andra liv i någon annan applikation.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Volvos finanschef lämnar omedelbart
REPORTAGE: Högdalsdepån – hjärtat i tunnelbanan
Branschen vill se fler donerade bussar till Ukraina
Striden om Hogia fortsätter
Ny biljettapp förenklar resandet
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.875