23948sdkhjf

Så ska Svelandstrafikens förare bli experter på elbuss

Inför Svealandstrafikens nya trafikstart med elbussar kommer företaget att intensivutbilda omkring 380 förare i praktisk och teoretisk utbildning anpassad för elbussar.

Utbildningen i att framföra elbussarna kommer att genomföras på depån i Västerås, och innefattar genomgång av reglage och funktioner i bussen samt rutiner för laddning och säkerhet av fordonen.

– Det känns bra att vi nu är i gång med utbildningen, och vår plan är att samtliga förare i Västerås ska vara färdigutbildade lagom till bussarna rullar ut i trafik. Även om elbussarna inte skiljer sig så mycket från våra befintliga biogasbussar är det ändå ett nytt fordon, med nya funktioner och egenskaper, som vi vill att alla känner sig bekväma med, säger Frans Einarsson, utbildningschef på Svealandstrafiken, i en kommentar.

Inför Svealandtrafikens utbildning har elva av deras mekaniker genomgått en fyra dagar lång utbildning hos Volvo som fokuserar på säkerhet.

– De mekaniker som utbildats utgör kärnkompetensen kring våra elbussar och det har varit viktigt för oss att de utbildats ordentligt och i god tid före trafikstart. Vi känner oss trygga med att vår personal, oavsett om det handlar om förare eller mekaniker, kommer vara redo när bussarna går ut i trafik, säger Peter Beckman, produktionschef på Svealandstrafiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078