23948sdkhjf

De har köpt Keolis Norge: ”Tillgång till ett helt nytt segment”

Ska öka investeringar i grönare mobilitetslösningar.

Tidigare i veckan stod det klart att investmentbolaget DSD köper Keolis Norge, och kommer genom sitt bussbolag Tide, ta över trafiken i Bergen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt rör det sig om 138 bussar och 28 spårvägsfordon som det norska bussbolaget Tide kommer att hantera.

– Genom förvärvet av Keolis Norge stärker Tide och DSD sina positioner som mobilitetsföretag. Under de senaste åren har både DSD och Tide gått från att investera i traditionella busstransporter till att investera i framtidsorienterade mobilitetslösningar. Köpet av Keolis ger oss tillgång till ett helt nytt segment. Vi stärker vår kompetens på banan och får en bredare, grönare och mer robust produktportfölj inom mobilitetsområdet, säger Ingvald Løyning, ordförande i Tide AS och gruppledare för DSD.

Med förvärvet av Keolis Norge, som verkat i landet sedan 2010, ser bussbolaget Tide möjligheter att öka investeringarna i grön mobilitet och få fler att resa kollektivt.

Fakta Tide

Tide är Norges näst största bussbolag, och ett av de största i Danmark.

Totalt har de 4 900 anställda och 2 100 bussar.

– Vi är väldigt glada att Keolis Norge blir en del av Tide. Nu har vi möjlighet att ta en större del av kollektivtrafiken och dela på bra och miljövänliga driftlösningar. Samtidigt ser vi fram emot att driva kontraktet i centrala Bergen igen. Det är ett kontrakt vi känner väl till sedan tidigare, men som i det nuvarande kontraktet är en av de största nollutsläppsupphandlingarna i Norge. Detta passar därför särskilt väl in i Tides målsättning om ökade investeringar i grönare mobilitetslösningar, säger Roger Harkestad, vd för Tide.

Förvärvet är villkorat av godkännande från det norska konkurrensverket. Genom försäljningen överförs 100 procent av aktierna i Keolis Norge till DSD Bus AS.

– Vi har varit väldigt selektiva i vilka vi har velat föra dialog med. Vi vill ha en stark och framåtblickande ägare som hjälper till att bygga vidare på den underbara grund som ligger i Keolis idag, och som kan bidra till att nå de mål och ambitioner som företaget har. Vi är glada över att ha ingått ett avtal med DSD och Tide, de har gedigen erfarenhet och kunskap om kollektivtrafikbranschen, säger Wenche Kjølås, ordförande i Keolis Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093