23948sdkhjf

Stororder för Ebusco till Nobina

Nobina fortsätter att utöka sin bussflotta i Norge. I slutet av nästa år kommer 76 Ebusco 3.0-bussar som ska trafikera gatorna i Oslo.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kollektivtrafikbolaget har sedan tidigare beställt bussar från Ebusco, men då gällde det trafiken i Danmark. De nya ordern rör 22 stycken Ebusco 3.0 12-metersbussar och 54 stycken Ebusco 3.0 18-metersbussar.

– Som den största kollektivtrafikoperatören med den största flottan av elbussar i Norden, är vi mycket intresserade av utvecklingen av nya hållbara bussar, teknik och material från Ebusco. Dessutom i Ebuscos förbättrade europeiska produktionskapacitet för våra passagerare och PTA:er i Norden, säger Jens Råsten, Fleet Manager på Nobina Group.

Peter Bijvelds, vd för Ebusco, tillägger:

– 2014, när Ebusco precis startade upp, visade Norge redan konkret intresse och vågade stärka sina ambitioner kring hållbarhet genom att investera i elbussar. Det är fantastiskt att se att vi i linje med våra tillväxtambitioner nu tecknar ett betydande kontrakt för leverans av våra bussar med vår återkommande kund Nobina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078