23948sdkhjf

Stororder för Ebusco till Nobina

Nobina fortsätter att utöka sin bussflotta i Norge. I slutet av nästa år kommer 76 Ebusco 3.0-bussar som ska trafikera gatorna i Oslo.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kollektivtrafikbolaget har sedan tidigare beställt bussar från Ebusco, men då gällde det trafiken i Danmark. De nya ordern rör 22 stycken Ebusco 3.0 12-metersbussar och 54 stycken Ebusco 3.0 18-metersbussar.

– Som den största kollektivtrafikoperatören med den största flottan av elbussar i Norden, är vi mycket intresserade av utvecklingen av nya hållbara bussar, teknik och material från Ebusco. Dessutom i Ebuscos förbättrade europeiska produktionskapacitet för våra passagerare och PTA:er i Norden, säger Jens Råsten, Fleet Manager på Nobina Group.

Peter Bijvelds, vd för Ebusco, tillägger:

– 2014, när Ebusco precis startade upp, visade Norge redan konkret intresse och vågade stärka sina ambitioner kring hållbarhet genom att investera i elbussar. Det är fantastiskt att se att vi i linje med våra tillväxtambitioner nu tecknar ett betydande kontrakt för leverans av våra bussar med vår återkommande kund Nobina.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Volvos finanschef lämnar omedelbart
REPORTAGE: Högdalsdepån – hjärtat i tunnelbanan
Branschen vill se fler donerade bussar till Ukraina
Striden om Hogia fortsätter
Ny biljettapp förenklar resandet
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.158