23948sdkhjf

Arriva Danmark och Serbien säljs

Fler verksamheter inom Arriva Group avyttras.

Arriva Group har nått en överenskommelse med det tyska investeringsbolaget Mutares om att sälja verksamheterna i Danmark, Serbien och bussverksamheten i Polen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Arriva Group är det en del i strategin om att driva en stramare portfölj och förbli konkurrenskraftig på lång sikt.

– Mutares har ambitioner att behålla och växa verksamheten och stärka dessa verksamheters marknadspositioner. Med fokus på Europa och företagets expertis inom branschen tror jag att Mutares har goda förutsättningar att stödja den fortsatta utvecklingen av dessa verksamheter framöver, säger Mike Cooper, vd för Arriva Group.

Tidigare i år såldes Arrivas järnvägs- och bussverksamhet i Sverige till VR Group samt bussverksamheten i Lissabon till Dan Group, något som väntas slutföras senare i år.

Arriva Danmarks vd för Marianne Bøttger kommenterar:

– Jag är otroligt glad att vi nu är på väg att hitta en ny ägare till Arriva Danmark. Alla fyra affärsdivisionerna – Buss, Tåg, vår stadsbilstjänst SHARE NOW samt vårt utbildningscenter UCplus – är en del av den samlade handeln och med detta nya ägande kan vi nu återigen fokusera på att stärka vår position på marknaden. Med sin expertis är Mutares en mycket bra match för den danska Arriva-verksamheten, så detta är en mycket positiv och viktig milstolpe på vår fortsatta resa.

Transaktionen förväntas slutföras mot slutet av 2022. Arriva Group ägs i sin tur av Deutsche Bahn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095