23948sdkhjf

Arlanda Express ökar – bussarna tappar

Resandet med Arlanda Express har ökat med tre procentandelar i år.

Sedan pandemin har intresset för Arlanda Express ökat bland resenärer. Samtidigt syns ett tapp i resenärer med bussar och taxi då tåglinjen plockat passagerare från de olika segmenten.

Den största ökningen av passagerare med Arlanda Express utgörs av privatresenärer, barnfamiljer och ungdomar. Innan pandemin var det affärsresenärer som dominerade med 30 procent, men den siffran har sjunkit till 23 procent i år.

– Jag ser tre skäl till att allt fler väljer tåget. Efter pandemin och flygplatskaos vill man välja det alternativet som är tryggast och punktligast. Man vill även resa hållbart i samband med sin flygresa där spårbundet resande är oslagbart. Dessutom har Arlanda express gjort om priserna, så det finns fler förmånliga erbjudanden och biljetter riktade till privatresenärer, säger Magnus Zetterberg, vd Arlanda express i ett pressmeddelande.

2018 var Arlanda Express marknadsandel omkring 23 procent, medan det under det första halvåret i år var 27 procent som valde att ta tåget till Arlanda.

I statistiken räknas passagerare in på Arlanda express, SJ, SL och Mälab.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109