23948sdkhjf

Han blir ny koncernchef på Nobina

Från och med i mitten av oktober tillträder Henrik Dagnäs som ny vd och koncernchef för Nobina och efterträder därmed Magnus Rosén som i stället kommer att fortsätta sin roll i styrelsen.

− Nobina är ett fantastiskt företag med starka värderingar och medarbetare som varje dag förflyttar samhället. Jag är oerhört stolt över att nu få förtroendet att leda, driva och utveckla Nobina och den kollektivtrafik som jag arbetat med och för de senaste 20 åren, säger Henrik Dagnäs, tillträdande vd och koncernchef på Nobina, i en kommentar.

Henrik Dagnäs har tidigare varit vd för Nobina Sverige, operativ chef och vice koncernchef på företaget.

− Styrelsen har arbetet med att identifiera en efterträdare till Magnus Rosén och jag är glad över att kunna presentera Henrik Dagnäs som ny koncernchef och vd på Nobina. Att med Henriks operativa förankring, strategiska erafenhet och personliga driv kunna skapa både kontinuitet och utveckling, säger Robert Gregor, styrelseordförande i Nobina och fortsätter:

− Samtidigt vill jag tacka Magnus Rosén som under sina fem år som koncernchef på Nobina skapat lönsam tillväxt genom en ny strategisk riktning och ett hållbarhetsarbete som idag är en naturlig del av bolagets DNA. Jag är därför extra glad över att få fortsätta mitt samarbete med Magnus i Nobinas styrelse.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078