23948sdkhjf

Tallink ökar – starkaste kvartalet sedan 2019

Tallink Grupp har publicerat siffrorna för passagerar- och fraktstatistik för det tredje kvartalet i år, och sifforna pekar uppåt.

Under det tredje kvartalet reste närmare 1 900 000 passagerare med rederiets färjor, vilket är en ökning med 65,5 procent jämfört med samma period förra året.

Samtidigt ökade fraktenheterna med 13,1 procent till 102 399 enheter, medan antalet passagerarfordon ökade med 21 procent jämfört med 2021.

– Jag är väldigt glad över att vi kan rapportera positiv statistik för vårt viktigaste kvartal under året. Självklart är det fortfarande inte jämförbart med innan covid-19 pandemin, men det är väldigt bra siffror för ett kvartal då världen förutom att ännu inte ha hämtat sig från pandemin dessutom står inför nya globala kriser, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp i en kommentar till statistiken.

Linjen Sverige–Finland såg den största ökningen med 82,2 procent under kvartalet, tätt följt av Estland-Finland med en ökning av passagerarantalet med 61,7 procent. Septembersiffrorna återspeglar dock det faktum att sex av rederiets fartyg är utchartrade, och under månaden sjönk antalet passagerarfordon med 4,7 procent.

– När vi nu går in i det sista kvartalet av detta turbulenta år har vi tagit flera avgörande steg för att säkra ekonomin för vår verksamhet under lågsäsongen, bland annat genom olika charteravtal för våra fartyg. Även om det innebär att vi har färre produkter att erbjuda våra kunder under de kommande månaderna så betyder det också att vi har säkrat framtiden för fartygen i vår flotta, och att vi kommer att kunna erbjuda fler produkter igen när våra fartyg återvänder till Östersjön, säger Paavo Nõgene.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094