23948sdkhjf

"Västlänken ett drömprojekt – nu är vi där"

Ska leverera system för glas- och dörrpartier.

Piteåbaserade företaget Keep the company, som verkar inom dörr- och fasadlösningar, har tecknat ett avtal med NCC om att leverera system för glas- och dörrpartier till bygget av Västlänken.

Företagets system är patenterat och lanseringen av säkra fönster och dörrar startade för mindre än två år sedan.

– Västlänken har varit ett av våra drömprojekt och nu är vi där. Det här är ett stort genombrott för oss, säger Håkan Karlsson, vd Keep the company.

NCC fick i uppdrag av Trafikverket att bygga deletappen Centralen 2016 och har under en tid sökt en fungerande lösning för glas- och dörrpartier. Valet föll på Keep the company som förra året utsågs till Årets Startup i Piteå.

– Vi har lagt en strategi som vi följer och med NCC-kontraktet har vi den referens vi behöver. Keep safe system har alla förutsättningar att bli en standard för säkra fönster- och dörrpartier. The sky is the limit, säger Håkan Karlsson.

Fakta Västlänken

Förstudien till Västlänken påbörjades 2001 och byggnationen av länken startade 2018. Trafikverket räknar med att kostnaden för järnvägsbygget kommer att landa på 20 miljarder kronor.

Länken kommer att bli åtta kilometer lång varav sex kilometer kommer att gå i en tunnel under centrala Göteborg.

Tre nya stationer ska byggas vid Korsvägen, Haga och Göteborgs central.

Västra Götalandsregionen har som mål att antalet tågresor per dygn ska tredubblas från 2006 till 2035 med 130 000 resor.

Trafikstart genom länken beräknas att ske 2026.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094