23948sdkhjf

"Stärker position i Mälardalen" – de köper kommersiella bussverksamheten i Merresor

Transdev säljer sin kommersiella busstrafik som drivs i bolaget RP Charter under namnet Merresor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under dagen undertecknade Transdev försäljningsavtalet med Västanhede Holding som köpt den kommersiella bussverksamheten. Transdev skriver att de kommer att fortsätta att växa med fokus på upphandlad trafik.

– Vi är glada över att kunna meddela att det är Västanhede tar över som ny ägare. De har en gedigen erfarenhet från branschen och har goda möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten, särskilt nu när vi ser att marknaden växer igen efter ett par tuffa år. Vi har sedan tidigare ett gott samarbete med Västanhede och jag känner mig extra glad för att våra medarbetare kommer till ett företag med en stark ägare med lång erfarenhet från kommersiell busstrafik, säger Jörgen Karlsson affärsområdesdirektör på Transdev, i en kommentar.

RP Charter

RP Charter har charterbussar i Mellansverige med trafik till bland annat färjelägena i Nynäshamn, Grisslehamn och Värtahamnen.

Verksamheten, vars omsättning uppgår till 100 miljoner kronor och har 49 bussar, kommer att byta ägare den 1 november.

Vid överlåtelsen byter RP Charter namn till Västanhede Charter och bli samtidigt ett systerbolag till Västanhede Trafik.

– Jag ser med stor entusiasm fram emot att välkomna ett nytt bolag och nya medarbetare i Västanhede-koncernen. Trafiken och de uppdrag som finns i RP Charter passar väldigt bra in med den verksamhet som vi redan har idag och genom förvärvet stärker vi vår marknadsposition, framför allt i Mälardalen, Stockholm och Gävleborg, säger Tomas Ramsell, vd för Västanhede-koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125