23948sdkhjf

Kniper ledande roll på Scania

Scania har utsett en ny chef för Mobility Solutions i Gustaf Sundell som också blir medlem för Scanias verkställande ledning.

Gustaf Sundell kommer närmast från rollen som chef för strategi och affärsutveckling på Scania och tillträder den nya rollen 1 november 2022. Han började på företaget  2008 och har tidigare varit vd för Scania Growth Capital och vd för Scania Group Industrial Thailand samt sales director Trucks – Africa and Asia-Pacific.

– Som chef för strategiavdelningen har Gustaf starkt bidragit till att rusta Scania för ett ekosystem i förändring. Med sitt ledarskap, sin kommersiella kompetens och gedigna erfarenhet från Scania internationellt har han en bra bakgrund för att fortsätta utveckla området Mobility Solutions, säkra en nära koppling till de andra funktionerna samt bidra till vår koncernledning, säger Christian Levin, vd och koncernchef för Scania och Traton Group i ett pressmeddelande.

Mobility Solutions bildades 2021 och enhetens syfte är att bland annat ta till vara på affärsmöjligheter i det framtida transportekosystemet och utöka företagets roll inom transport- och logistikvärdekedjan.

– Vår bransch genomgår en radikal förändring driven av teknikutveckling och krav från kunder och samhället. Scanias syfte är att driva omställningen till ett hållbart transportsystem och genom att arbeta nära våra kunder har vi en bra förståelse för vad som krävs, säger Gustaf Sundell.

I samband med att Gustaf Sundell blir chef för Mobility Solutions kommer Anna Carmo e Silva, chef för Buses & Coaches, ta över rollen som chef för strategi och affärsutveckling från och med 1 november.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vernissagebussen: ”Resan ska vara en del av upplevelsen”
Skolskjutsar i fara efter domslut
Trafikverket får nytt uppdrag – ska se över transportinfrastruktur
Fler kan få rätt till färdtjänst
"Klar comeback, men fortsatt osäkert" – så mår turistbussbranschen
Förnyat förtroende för trygghetsvärdar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.111