23948sdkhjf

BRA vinnare av hållbarhetspris

Transportföretagens hållbarhetspris 2022 har delats ut – och vinnare blev Flygbolaget BRA.

Under gårdagens hållbarhetsprisutdelning gjorde finalister upp om utmärkelsen. Det var logistikföretaget AA Logistik, Atteviks Bil och flygbolaget BRA –Braathens Regional Airlines.

Vann gjorde BRA som uppmärksammades för bland annat sin investering i teknologi.

– Vi är själva övertygade om att genom att vara innovativa, ta nya kliv och visa vägen kan vi göra skillnad. Vi vill sprida vårt engagemang så att fler engagerar sig och bana väg för en bredare omställning. Vi kommer inte att ställa om flyget eller världen själva, vi behöver samarbeta med kunder, samhälle och branschen. För att kunna flyga behövs bilar, tåg och bussar som tar oss till flygplatsen. Att vårt arbete uppmärksammas genom det här priset är därför extra roligt, säger Ulrika Matsgård vd för BRA och fortsätter:

– Vi vill skänka pengarna till nätverksorganisationen F3, en organisation där myndigheter, industri, institut och högskolor samverkar för en faktiskomställning till förnybara drivmedel, avslutar Ulrika Matsgård. 

Prissumman uppgår till 50 000 kronor som BRA får skänka till ett valfritt hållbarhetsprojekt.

Juryns motivering:

”Med ett framåtsyftande hållbarhetsarbete som utgår från lika delar investeringar i teknologi som nyfikenhet kring affärsmodeller och kundernas beteende går bolaget i täten för ett teknikskifte. I en pressad situation har bolaget vänt hot till möjligheter, något som gett hållbarhetsarbetet ytterligare näring och kraft. Detta visar sig i ett engagemang som sträcker sig utanför de miljöregleringar som branschen omfattas av. Bolagets hållbarhetsarbete får dessutom positiva följdverkningar för den sociala och ekonomiska pelaren genom att de möjliggör ett levande Sverige där företagande och sysselsättning kan ske även i glesbygd.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079