23948sdkhjf

Transdev och SMRT tar upp kampen om tunnelbanan

Transdev Sverige och den singaporianska tunnelbaneoperatör SMRT har inlett ett nytt samarbete – och det är i Stockholm.

Det är genom SMRT:s internationella och kommersiella del Strides, som Transdev vill utveckla den spårbundna kollektivtrafiken i Stockholm. Samarbetet offentliggjordes under Persontrafik och i samband med att upphandlingen av tunnelbanan i Stockholm är igång.

Vi vill bidra till att göra Stockholm till Europas mest attraktiva region. En kollektivtrafik i världsklass är en viktig ingrediens i att bygga en mer attraktiv och hållbar stockholmsregion. Att jobba över gränserna är en styrka och ger oss möjligheten att hämta hit de bästa idéerna som finns i andra länder. Partnerskapet kommer även innebära korsbefruktning mellan företagen genom personalutbyte, säger Anna Höjer, vd Transdev Sverige, i ett pressmeddelande.

Lee Ling Wee, vice koncernchef för Singapore SMRT och vd för deras internationella verksamhet Strides, besökte Persontrafik där han pratade om landets satsning på kollektivtrafiken och väg till att nå punktlighet.  

Transdev Group och Strides har samarbetat tidigare. Då genom Grand Paris-projektet som tecknades under 2021 där de två bolagen vann skuggoperatörskontrakt för fyra nya förarlösa tunnelbanelinjer i Paris.

Enligt Dagens Industri har Transdev och Stride skickat in underlag till SL inför upphandlingen av tunnelbanetrafiken i Stockholm. SL:s upphandling, som ska vara klar 2025, har värderats till mellan 40 och 50 miljarder kronor.

Kollektivtrafiken i Stockholm är redan idag känd för att vara en av de bästa i världen. Nu vill vi ta den till nästa nivå genom vår och Transdevs långa erfarenhet av flera färdslag och med deras lokalkännedom. Vi kombinerar hög kvalitet, kund- och medarbetarfokus men också helhetsperspektiv med kunskap om både drift och underhåll, samt en strävan efter ständiga förbättringar, säger Ling Wee Lee.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vernissagebussen: ”Resan ska vara en del av upplevelsen”
Skolskjutsar i fara efter domslut
Trafikverket får nytt uppdrag – ska se över transportinfrastruktur
Fler kan få rätt till färdtjänst
"Klar comeback, men fortsatt osäkert" – så mår turistbussbranschen
Förnyat förtroende för trygghetsvärdar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.407