23948sdkhjf

Tar över stafettpinnen för Stockholms Spårvägar

Göran Bergström axlar rollen som vd för bolaget.

I slutet av maj köpte Bergkvarabuss Stockholms Spårvägar. Bolaget bedriver spårtrafik på linje 7 och 21 i Stockholm, och ägdes tidigare av Pegroco Invest. 

Nu står det klart att styrelsen för Stockholms Spårvägar utsett Göran Bergström till ny vd. I samband med vd-skiftet lämnar Magnus Braxell posten, han har verkat i bolaget i mer än tio år men kommer att fortsätta vara kvar i styrelsen.

– Vi är glada att kunna presentera Göran Bergström som ny vd för AB Stockholms Spårvägar. Göran är en erfaren och uppskattad ledare med ett starkt affärsorienterat fokus på kundnytta och ledarskap. Vi ser fram emot att tillsammans med honom och alla medarbetare i AB Stockholms Spårvägar få vara med och följa bolagets utveckling, säger Per Thorsell, vd och koncernchef i Mekka Traffic Group där Stockholms Spårvägar ingår som ett helägt dotterbolag, i en kommentar.

Göran Bergström har tidigare varit ekonomichef inom Telecom-branschen och sedan februari varit driftchef för Stockholms Spårvägar.

– Det har varit ett utmärkt sätt att lära känna verksamheten. Jag är glad över förtroendet och kommer tillsammans med mina medarbetare att fortsätta utveckla företaget. Min vision är att vi blir ledande inom spårvägstrafik i Stockholm, säger Göran Bergström. 

Magnus Braxell, avgående vd tillägger:

– Jag ser det som ett bra tillfälle att genomföra en förändring. Det har varit en spännande resa och företaget är väl positionerat för framtiden. Det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till Göran Bergström som har mitt fulla stöd.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172