23948sdkhjf

9 euro blir 49 – nu lanseras ny biljett i Tyskland

Tysklands 9-eurobiljett väckte stor uppmärksamhet när den lanserades i somras. Då kunde resenärer åka med all regional och lokal kollektivtrafik i landet för närmare 100 kronor, och bakgrunden till biljettsatsningen var för att kompensera den stigande inflationen i landet och få fler att ställa bilen.

Att det skulle bli en uppföljning på biljetten aviserade Tysklands förbundskansler Olaf Scholz i slutet av augusti, och nu har de federala och delstatliga regeringarna kommit fram till en ny biljett.

I början av det nya året kommer en 49-eurobiljett att lanseras som ska gälla bussar, tunnelbanor, förortståg och spårvagnar, andra klass lokaltåg och regionaltåg.

Biljetten som kostar cirka 500 svenska kronor, kommer att gälla en månad i taget.

– Attraktivt, digitalt, enkelt: nu är vägen fri för den största taxereformen för kollektivtrafiken i Tyskland. Det har aldrig varit så lätt för människor i vårt land att använda bussar och tåg. Vi tror på mobilitet och på att skydda klimatet med attraktiva erbjudanden, säger transportminister Volker Wissing, i ett pressmeddelande.

Enligt förbundet för tyska transportföretag, VDV, såldes 52 miljoner 9-eurobiljetter under sommaren och omkring en miljard resor per månad genomfördes.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lämnar Green Cargo för Keolis
Utmanande år för Gotlandsbolaget
Fordonsutbildning i Jönköping prisas
Positiva siffror för Skånetrafiken
Nu byggs den nya tågdepån i Falköping
Särskild organisation ska lösa tågkaos
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.189