23948sdkhjf

9 euro blir 49 – nu lanseras ny biljett i Tyskland

Tysklands 9-eurobiljett väckte stor uppmärksamhet när den lanserades i somras. Då kunde resenärer åka med all regional och lokal kollektivtrafik i landet för närmare 100 kronor, och bakgrunden till biljettsatsningen var för att kompensera den stigande inflationen i landet och få fler att ställa bilen.

Att det skulle bli en uppföljning på biljetten aviserade Tysklands förbundskansler Olaf Scholz i slutet av augusti, och nu har de federala och delstatliga regeringarna kommit fram till en ny biljett.

I början av det nya året kommer en 49-eurobiljett att lanseras som ska gälla bussar, tunnelbanor, förortståg och spårvagnar, andra klass lokaltåg och regionaltåg.

Biljetten som kostar cirka 500 svenska kronor, kommer att gälla en månad i taget.

– Attraktivt, digitalt, enkelt: nu är vägen fri för den största taxereformen för kollektivtrafiken i Tyskland. Det har aldrig varit så lätt för människor i vårt land att använda bussar och tåg. Vi tror på mobilitet och på att skydda klimatet med attraktiva erbjudanden, säger transportminister Volker Wissing, i ett pressmeddelande.

Enligt förbundet för tyska transportföretag, VDV, såldes 52 miljoner 9-eurobiljetter under sommaren och omkring en miljard resor per månad genomfördes.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094