23948sdkhjf

Stororder till MAN – de beställer 45 nya elbussar

Vikingbus i Danmark har beställt 45 elbussar från MAN för trafik i Köpenhamn.  

De nya elbussarna av modellen MAN Lions City 12E har beställts av det danska bussbolaget Vikingbus, som är en av de nya aktörerna som kommer att bedriva trafiken i Danmarks huvudstad.

Nyligen avslutades anbudsomgången för busslinjer i Köpenhamn och på Själland, och de nya bussarna kommer att trafikera Frederiksberg och Lyngby i Greve samt Høje, Taastrup.

Vikingbus och MAN har tidigare samarbete kring leveranser av bussar, varav en del är turistbussar. Med den nya ordern på 45 fordon kommer Vikingbus totalt ha 86 bussar från  MAN och Neoplan i sin flotta.

– I och med ingåendet av avtalet med Vikingbus bekräftar båda parter det långsiktiga samarbetet. Det ska bli otroligt spännande för oss att få ut så många elbussar på vägarna i Storköpenhamn och de ytterligare förortskommunerna. Med så många bussar på väg hem till Vikingbus krävs det ett bra samarbete och 100 procent fokus från båda parter för att få de många bussarna på väg till avtalad deadline, säger Jesper Mathiesen, som är Fleet & PTA Tender Manager Citybus på MAN i Danmark.

MAN Lions City 12E utsågs till "Årets buss 2023" tidigare i år.

I dagsläget kör MAN Lions City E i Malmö och inom kort även i Göteborg och Stockholm. I Norge är de just på väg att avsluta några anbudsrundor i Oslo-regionen. I Danmark kör MAN Lions City E redan i Köpenhamn Odder och Skanderborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Produktionshall för nya Traton-motor invigd
MTR Nordics vd lämnar – blir vd för Green Cargo
"Temakryssningar väldigt intressant" – Gotlandsbolaget om fartygsköp
Transdev skickar bussar till Ukraina
Lund C kan bli ny knutpunkt
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125