23948sdkhjf

Karlstadsbuss snart ett minne blott

I december byter Karlstadsbuss namn till Värmlandstrafik, och får därmed nytt utseende och tydligare koppling till Region Värmland.

Karlstadsbuss och Värmlandstrafik har sedan 2019 varit en och samma organisation och del av Region Värmland, det nya initiativet att införliva de båda under samma namn uppges i ett pressmeddelande vara ett naturligt steg.

– Vi vill fortsätta att vara kollektivtrafiksveriges starkaste varumärke för alla värmlänningar, säger Mattias Bergh som är trafikdirektör på Region Värmland, i ett pressmeddelande.

Förändringarna som kommer att ske är bland annat att en ny grafisk profil ska sjösättas. Det innebär att Karlstadsbuss byter logga till Värmlandstrafik, som i sin tur får en ny logga och nytt utseende. Även information gällande Karlstadsbuss kommer ha Värmlandstrafik som avsändare och att en ny webbplats ska lanseras nästa år.

– För alla som reser med oss blir själva resan i dagsläget inte särskilt annorlunda. Du kan precis som tidigare resa med både Karlstadsbuss och Värmlandstrafiks appar och kort. Befintliga webbplatser och appar fungerar som vanligt ett tag till, berättar Mathias Lindgren som är tätortstrafikchef på Region Värmland.

Dock kommer bussarna fortsatt ha olika färger, där fordonen i Karlstad kommer vara orangea och gula bussar i övriga Värmland.

– Resan mot ett gemensamt varumärke kommer att ske över tid, med omsorg om våra resurser. Vi byter inte kostym och bygger om över en natt. Förändringar kommer att ske löpande och vi kommer hela tiden att berätta om dem så att alla kunder, gamla som nya, känner igen sig, förklarar Mattias Bergh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109