23948sdkhjf

Flix och Shell i samarbete

Flix och Shell inleder ett strategiskt samarbete kring alternativa drivmedel för långväga busstrafik

Flix och oljebolaget Shell har inlett ett långsiktigt strateigskt partnerskap kring användning av alternativa drivmedel för långaväga busstrafik, det framgår i ett pressmeddelande. Ett första projekt inom partnerskapet blir att införa bio-LNG till Flix bussflotta, där målet är att utrusta 50 Flix-bussar med bio-LNG-teknik inom två år. 

Partnerskap rör utveckling av flera alternativa drivmedel som HVO, biodiesel med väte och elektriska drivlinor för långdistansbussar.

– Shell har åtagit sig att forma framtidens mobilitet på ett hållbart sätt. Detta gäller även för tunga fordon och busstrafik. Genom samarbetet med Flix sätter vi en milstolpe för hållbar mobilitet. Vi ser fram emot att gemensamt genomföra projekt för att stödja utfasningen av fossila bränslen i långdistansbusstrafiken, säger Sönke Kleymann, vd för Euroshell Deutschland GmbH & Co. KG.

– Det är vårt uppdrag att göra resor så hållbara som möjligt genom att tillhandahålla smarta och gröna mobilitetslösningar. Tillsammans med vår partner Shell utforskar vi användningen av alternativa bränslen. Särskilt biogas ligger ett stort steg före, eftersom den inte bara minskar CO2-utsläppen avsevärt, utan också hjälper till att återvinna organiskt avfall och undvika deponier. Vi är fast beslutna att införa denna teknik i vårt nätverk, då vårt långsiktiga mål är att uppnå koldioxidneutralitet och därmed bidra till att forma en ny, säkrare och hälsosammare framtid för kommande generationer, tillägger Fabian Stenger, COO Flix SE.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094