23948sdkhjf

Nya tunnelbanekontrakt för Transdev

Transdev har vunnit upphandlingar att bedriva tunnelbanetrafik i Kanada och Ecuador.

Tidigare i år stod det klart att Transdev tillsammans med sin colombianska partnern Metro de Medellín, vunnit kontraktet att bedriva den första tunnelbanelinjen i Ecuadors huvudstad som invigs i slutet av året.

Den ecuadorianska huvudstaden Quitos tunnelbanelinje mäter 22 kilometer och kommer att ha 15 stationer. Fem av dem är multimodala, vilket möjliggör sammankoppling med annan kollektivtrafik i Quito. Totalt kan linjen hantera 400 000 passagerare per dag.

Kontraktet Transdev tilldelats löper över sex år och är värt 186 miljoner USD, det vil säga omkring 1,9 miljarder i svenska kronor. I samband med det nya kontraktet kommer Transdev att rekrytera och utbilda cirka 450 personer.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda hela vårt kunnande gällande kapacitetsstarka kollektivtrafiklösningar, baserat på vår globala erfarenhet på området. Från regionaltåg till tunnelbana, spårvägar och BRT-lösningar. Kontraktet i Quito bidrar till vår fortsatta utveckling i Sydamerika där Transdev Group sedan länge ansvarar för stora buss- och BRT-kontrakt i Colombia och Chile, säger Thierry Mallet vd för Transdev Group.

”Ontario line” i Toronto, Kanada

I Toronto kommer Transdev Kanada att bedriva trafiken på den nya ”Ontario line” som är en 15,6 kilometer lång, fristående tunnelbanelinje. Upphandlingen löper över 30 år och innebär bland annat drift och underhåll när linjen är färdigbyggd.

– Med det nya tunnelbanekontraktet i Toronto växer vi inom segmentet tunga persontransporter. Det är ett område som vi satsar på och en viktig del av vårt totala multimodala erbjudande. Vi stärker vårt kunnande och vår erfarenhet av hållbart resande vilket är till nytta för det kanadensiska samhället i stort, säger Thierry Mallet.

I de båda fallen med byggandet av tunnelbanelinjerna har Transdev agerat som rådgivare under projekterings- och konstruktionsfaserna.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125