23948sdkhjf

Nya tunnelbanekontrakt för Transdev

Transdev har vunnit upphandlingar att bedriva tunnelbanetrafik i Kanada och Ecuador.

Tidigare i år stod det klart att Transdev tillsammans med sin colombianska partnern Metro de Medellín, vunnit kontraktet att bedriva den första tunnelbanelinjen i Ecuadors huvudstad som invigs i slutet av året.

Den ecuadorianska huvudstaden Quitos tunnelbanelinje mäter 22 kilometer och kommer att ha 15 stationer. Fem av dem är multimodala, vilket möjliggör sammankoppling med annan kollektivtrafik i Quito. Totalt kan linjen hantera 400 000 passagerare per dag.

Kontraktet Transdev tilldelats löper över sex år och är värt 186 miljoner USD, det vil säga omkring 1,9 miljarder i svenska kronor. I samband med det nya kontraktet kommer Transdev att rekrytera och utbilda cirka 450 personer.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda hela vårt kunnande gällande kapacitetsstarka kollektivtrafiklösningar, baserat på vår globala erfarenhet på området. Från regionaltåg till tunnelbana, spårvägar och BRT-lösningar. Kontraktet i Quito bidrar till vår fortsatta utveckling i Sydamerika där Transdev Group sedan länge ansvarar för stora buss- och BRT-kontrakt i Colombia och Chile, säger Thierry Mallet vd för Transdev Group.

”Ontario line” i Toronto, Kanada

I Toronto kommer Transdev Kanada att bedriva trafiken på den nya ”Ontario line” som är en 15,6 kilometer lång, fristående tunnelbanelinje. Upphandlingen löper över 30 år och innebär bland annat drift och underhåll när linjen är färdigbyggd.

– Med det nya tunnelbanekontraktet i Toronto växer vi inom segmentet tunga persontransporter. Det är ett område som vi satsar på och en viktig del av vårt totala multimodala erbjudande. Vi stärker vårt kunnande och vår erfarenhet av hållbart resande vilket är till nytta för det kanadensiska samhället i stort, säger Thierry Mallet.

I de båda fallen med byggandet av tunnelbanelinjerna har Transdev agerat som rådgivare under projekterings- och konstruktionsfaserna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Förändringar kring YKB
Fortsätter i Arbetsförmedlingens nationella partsråd
Ännu ett bolag testar flexibla hållplatser
Bjerking satsar på järnväg
Rapporten: Målet att öka marknadsandelarna finansierar sig självt
Göteborgs Hamns vd slutar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094