23948sdkhjf

Vann kontrakt värt 960 miljoner kronor

På torsdagen avslutades en upphandling för Östgötatrafiken och det står klart att Connect Bus Sandarna AB vunnit förtroende att driva stadstrafiken i Motala och landsbygdstrafiken i västra Östergötland.

Östergötland får fler elbussar, det står klart efter att en ny upphandling avgjorts på torsdagen. Avtalet är det första med enbart elbussar och har tilldelats Connect Bus Sandarna AB. Trafikavtalet omfattar 37 nya elbussar och gäller för stadstrafiken i Motala och landsbygdstrafiken i västra delen av Östergötland, med utgångspunkter från Motala, Mjölby, Ödeshög och Österbymo.

Nu får Östergötland ännu fler elbussar – och elbussar i landsbygdstrafiken. Det står klart efter att en ny upphandling avslutats i dag.

– Vi ser fram emot att i nära samverkan med Connect Bus Sandarna AB elektrifiera ytterligare en del av vårt län. Elbussarna innebär att vi tar ytterligare ett kliv mot vårt mål att minska de klimatpåverkande utsläppen, säger Sofia Malander, vd på Östgötatrafiken.

Det nya avtalet startar 17 juni 2024 och gäller i 10 år. Det finns också krav på personalövertagande, vilket innebär att Connect Bus Sandarna AB kommer att överta personalen från nuvarande trafikföretag. Avtalet tecknas tidigast 20 december eftersom det finns en lagstadgad avtalsspärr på tio dagar efter att tilldelningsbeslutet meddelats.

Kontraktet uppges vara värt 960 miljoner kronor.

Möt Sofia Malander i vår stora intervju här.  Sofia Malander kommer också att medverka som talar på Kollektivtrafikdagen 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109