23948sdkhjf

En död när monstervåg slog in i nytt kryssningsfartyg

En gäst ombord på kryssningsfartyget "Viking Polaris" dog när en gigantisk våg slog in i fartyget och krossade rutor.

Bara två månader efter att norskflaggade kryssningsfartyget 'Viking Polaris' togs i drift har fartyget drabbats av sin första allvarliga olycka. Detta skriver bland annat tu.no .

Den 29 november befann sig kryssningsfartyget söder om Kap Horn när det på kvällen lokal tid drabbades av en stor våg, som bland annat krossade rutorna i flera hytter, uppger tu.no. En gäst ombord på fartyget dog i händelsen, enligt rederiet Viking Cruises.

'Viking Polaris' är 205 meter lång och designad av Vard Design i Ålesund. Skrovet är byggt vid Vard Tulcea i Rumänien och färdigställt vid Vard Søviknes. Fartyget kan ha 378 gäster ombord.

Designad för Arktis

Kryssningsfartyget är godkänt för isklass 6 och händelsen överraskar verkställande direktör Finn Wollesen för fartygsdesignföretaget Knud E. Hansen.

– Jag vet inte hur fönster och insats är utformade, men det låter konstigt att fönstret kan tryckas in eller gå sönder även i mycket ruskigt väder. Det finns normer som måste följas, säger han till tu.no.

Direktören säger till tu.no att han dock har upplevt hur varv har satt in fönster så att man skulle kunna stå emot tryck inifrån fartyget, men inte utifrån, men det är inget misstag han föreställer sig kan hända på ett norskt varv.

Medlemmar av den norska olyckskommissionen är nu på väg till Argentina för att titta närmare på omständigheterna kring olyckan.

Det är inte första gången Viking Cruise drabbas av en allvarlig olycka. Under 2019 var flera passagerare tvungna att evakueras från 'Viking Sky' när den fångades i dåligt väder och skickade ut nödsignaler.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Volvos finanschef lämnar omedelbart
REPORTAGE: Högdalsdepån – hjärtat i tunnelbanan
Branschen vill se fler donerade bussar till Ukraina
Striden om Hogia fortsätter
Ny biljettapp förenklar resandet
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.127