23948sdkhjf

Han blir ny vd på Solaris

Javier Iriarte tillträder posten som vd för Solaris Bus & Coach.

Javier Iriarte har tidigare varit ordförande i busstillverkaren Solaris styrelse, med sedan årsskiftet har han axlat rollen som vd för Solaris Bus & Coach.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Innan Javier Iriarte kom till Solaris 2018 har han jobbat på McKinsey & Company med bland annat fordon, flyg och skeppsbyggnad.

– Det är en stor ära för mig att få leda och tjäna detta fantastiska företag som Solaris är. Jag vill tacka medlemmarna i förvaltningsrådet och CAF-gruppen för det förtroende de har visat mig. Företaget går in i ett nytt kapitel. Under de senaste åren har vi gjort en enorm förändring mot att vara ledande inom e-mobilitet inom stadstransporter i Europa. Jag är helt övertygad om att vi tillsammans med våra team framgångsrikt kommer att fortsätta vårt företags tillväxtväg, och behålla Solaris och CAF-gruppen som en referens inom den hållbara stadstransportbranschen, där den hör hemma, säger Javier Iriarte, ny vd av Solaris Bus & Coach, i en kommentar.

Samtidigt meddelar bolaget att Javier Calleja, som har varit vd för Solaris sedan oktober 2018, kommer att fortsätta inom en annan bransch.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078