23948sdkhjf

Alexander Dennis får ytterligare stororder

Transport for Greater Manchester har beställt ytterligare 50 elbussar från Alexander Dennis.

Den nya ordern på 50 dubbeldäckare från Alexander Dennis är ett led i Transport for Greater Manchesters utbyggnad av bussystem Bee Network. 

Bussystemet är tänkt att sammanfoga olika transportsystem där bussar kommer att integreras 2023. Därefter kommer spårvägar sammanfogas med systemet 2024 och pendeltåg 2030.

Bussarna byggs i Alexander Dennis fabrik i norra England

I trafik kommer fordonen att köra i Bury, Rochdale och Oldham under våren 2024. Den tidigare ordern på 50 bussar är tänkta att tas i trafik senare i år. 

– Denna nya beställning från Transport for Greater Manchester är ett stort erkännande av värdet på våra nollutsläppsbussar, säger Paul Davies, vd på Alexander Dennis, i en kommentar.

Transport for Greater Manchesters finansieringen av bussarna sker genom den brittiska regeringen.

Alexander Dennis

Alexander Dennis (Alexander Dennis Limited, ADL) är en global ledare inom design och tillverkning av dubbeldäcksbussar och är också Storbritanniens största busstillverkare. 

Alexander Dennis erbjuder enkel- och dubbeldäcksfordon under varumärkena Alexander Dennis och Plaxton, och har över 31 000 fordon i drift i Storbritannien, Irland, Europa, Hong Kong, Singapore, Nya Zeeland, Mexiko, Kanada och USA.

– Det närmar sig lanseringen av Bee Network - ett integrerat transportsystem i London-stil. Bussfranchising tillsammans med våra Metrolink spårvagnar betyder att vi har en solid grund att bygga från. Hög efterfrågan på säker, pålitlig och prisvärd kollektivtrafik i regionen kommer bara att öka när vi successivt slår ihop våra priser, biljettsystem och informationssystem för att göra kollektivtrafiken enklare och mer tillgänglig för alla, säger Vernon Everitt på Greater Manchester.

Tidigare förra året mottog Alexander Dennis sin största order sedan 2019, när Stagecoach beställde 200 dubbeldäckare av modellen Enviro 400.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078