23948sdkhjf

Grönt ljus för bättre säkerhet

Under förra vintern påbörjade Nobina tester med grönt ljus som tänds i busskuren när en resenär kliver in i den. Nu har testet utökats till ytterligare en busshållplats.

Glaset på busskurens ena sida tänds när en resenär kliver in i kuren, det för att bussfören inte ska missa att någon står och väntar på bussen. Testet utförs i trafikområde Norra Skåne på tre hållplatser, och Nobina skriver i ett pressmeddelande att en till kur med rörelsesensorer är på gång.

– Det är med resenären i fokus som vi har tagit fram detta projekt, då det ibland kan vara svårt att se om någon står och väntar i mörkret. På det här sättet säkerställer vi att vi gör allt vi kan för att undvika att vi missar resenärer som väntar i busskurerna, säger Norra Skånes affärsutvecklare Mathilda Boklund Lhonneur, i en kommentar och fortsätter:

– Vi har utökat med en station till i Domsten och för diskussioner gällande hållplatsen i Laröd, så det händer grejer. Det är så kul att detta projekt fortskrider och kommunen är verkligen på tårna och vill veta vad förarna tycker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Ska leda Visit Roslagen
Förarlös taxi flydde polis – nu vill staden sätta P
REPORTAGE: På besök i Keolis bussdepå
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11