23948sdkhjf

Busstorget 2023: Här är de spikade programpunkterna

20-21 april är det dags för branscheventet Busstorget och redan nu är några programpunkter under den populära branschdagen klara.

Den 20-21 april 2023 samlas turistbussbranschen på nytt, denna gång på Aronsborgs konferenshotell i Bålsta. Den populära branschträffen är ett utmärkt tillfälle att träffa alla kollegor igen, mingla, klämma och känna på nya turistbussar, lyssna på intressanta seminarier och äta och dricka gott tillsammans.

Här är de delar ur programmet som redan är klara: 

Vasaloppet och trendspaningar

Johan Eriksson, VD för Vasaloppet, spanar kring vilka trender som kommer påverka framtidens evenemang och resande.

Nyheter från Transportstyrelsen

Vi får besök av representanter från Transportstyrelsen som kommer berätta mer om aktuella frågor – bland annat begränsade företagskontroller, nya regler med anledning av mobilitetspaketet och tillsyn av trafiktillstånd.

Resegarantiutredningen

Den statliga utredningen om förbättring av resegarantisystemet ska redovisas till sommaren. Representanter från utredningen besöker Busstorget för att berätta om några av erfarenheterna från arbetet.

Förarmiljö och förarstöd

Fordonstillverkarna diskuterar med varandra kring förarmiljö och förarstöd. Perspektiv ges på säkerhet, ergonomi, effekter av en bra förarmiljö och hur utveckling av förarmiljöerna går till.

Förarbristen – vad gör branschen och vad kan företagen göra?

Bristen på personal, särskilt i spåren av pandemin, är påtaglig för företagen och särskilt inom turist- och beställningstrafiken. Vad gör branschen gemensamt, och vad kan företagen göra?

Rundvandring i bussarna

Gruppvisa föreläsningar om tio minuter per busstillverkare. Hör de senaste nyheterna och passa på att ställa frågor.

Nyheter inom turist- och beställningstrafik

Ta del av det senaste vad gäller regelverk och annat som kan vara bra att känna till.

Avtalsrörelsen

Vid tiden för Busstorget är vi mitt i årets avtalsrörelse. Hör mer om vad som är på gång från bussbranschens sida och vilka trender som går att se för hela näringslivet.

Med reservation för ändringar. Detaljerat dagsprogram publiceras under januari på busstorget.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063