23948sdkhjf

Miljardkontrakt till Alstom

Tidigare i december stod det klart att VR Sverige blir ny operatör för Tåg i Bergslagen, ett kontrakt som löper över tio. Underhållskontraktet av VR:s tågflotta på 30 regiontåg har vunnits av Alstom.

Kontraktet är värt närmare 1 miljard svenska kronor och underhållet av tågflottan kommer att ske i Alstoms verkstäder i Gävle och Västerås.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi gick ut brett till flera aktörer för att diskutera ett partnerskap och det var Alstom som kom med det mest konkurrenskraftiga och bästa totallösningen men också för att de har lämpliga depåer för de tåg som används, och de nya som kommer att sättas i trafik under 2023, i Tåg i Berslagen. Sedan har vi ett bra samarbete i andra kontrakt, vilket också underlättat partnerskapet, säger Haris Habul direktör Division Tåg VR Sverige AB, i en kommentar.

Alstoms kontrakt löper också över tio år med optionsår på ett år.

– Vi är väldigt nöjda att fortsatt få stärka vårt samarbete med VR och vi är stolta över det förlängda förtroendet för Alstom. Vi har redan ett starkt partnerskap med VR och ser fram emot att fortsätta att leverera förstklassig service och underhåll av dessa flottor, säger Maria Signal Martebo, vd Alstom Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Ska leda Visit Roslagen
Förarlös taxi flydde polis – nu vill staden sätta P
REPORTAGE: På besök i Keolis bussdepå
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093