23948sdkhjf

Rekordorder för VDL – närmare 200 elbussar till Nederländerna

Det nederländska kollektivtrafikbolaget EBS har lagt en order på närmare 200 stycken helelektriska VDL Citea. Ordern är den hittills största för VDL vad gäller elbussar.

I höst kommer 193 bussar från den nya generationen VDL Citeas att börja rulla på gatorna i det nederländska området Zaanstreek-Waterland.

Orden som EBS lagt, omfattar 60 stycken VDL Citea av modell LE-122 och 133 stycken VDL Citea LE-135 där fordonen kommer att utrustas med batteripaket om 490 kWh respektive 552 kWh.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya generationens VDL Citea visades upp på Persontrafik tidigare i höstas, och har sedan lanseringen sålts till länder så som Sverige, Finland, Nederländerna, Tyskland, Frankrike och Belgien.

– Vi är oerhört stolta över att kunna köra kollektivtrafik i Zaanstreek-Waterland under de kommande 15 åren. Att välja elbussar är det logiska valet för oss. Denna order kommer att göra så att vår flotta av elbussar växer till fler än 500. Vi har stort förtroende för samarbetet med VDL för denna Zaanstreek-Waterland-koncession, säger Wilko Mol, vd för EBS, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078