23948sdkhjf

Prevost lanserar ny turistbuss

Volvos dotterbolag Prevost har lanserat nästa generations turistbuss av modell H3-45 i Nordamerika.

Under mässan United Motorcoach Association i Orlando, Florida, introducerade Prevost den nya och uppdaterade versionen av H3-45.

Fordonet har en förbättrad bränsleeffektivitet med upp till 12 procent genom en ny aerodynamisk form samt bättre förarupplevelse och passagerarkomfort.

Det skriver Volvo Bussar i ett pressmeddelande.

– Förbättrad bränsleeffektivitet är avgörande för att hjälpa våra kunder att sänka kostnaderna och för att minska utsläppen, och den nya, uppdaterade H3-45 är väl i linje med dessa ambitioner, säger Anna Westerberg, vd för Volvo Bussar, i en kommentar.

Bussen har också större en entré vilket gör ombordstigningen smidigare och enklare. Interiören är ljusare och Prevost har bland annat bytt ut belysningssystemet till LED.

– Vi har omkonstruerat alla aspekter av turistbussen för att skapa klassens bäste turistbuss som står ut. Interiören, som har blivit helt omgjord, inspirerades av bil- och flygindustrin. Allt vi har utfört på H3-45 har vi gjort med användarnas upplevelse i åtanke, säger François Tremblay, President på Prevost.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064