23948sdkhjf

Stororder på Ivecobussar till Gotland

I sommar tar Bivab tillsammans med Gotlandsbuss över trafiken på Gotland, och inför trafikstarten i sommar, har bussbolaget lagt en stororder på 39 Iveco-bussar.

Gotlandsbuss kommer att bedriva skol- oc­­h linjetrafik på Gotland i ett avtal som löper över tio år. Totalt har hittills 66 bussar beställts inför trafikstarten, varav 39 kommer från Iveco och återförsäljaren Wetlandia.

Ordern omfattar tre Iveco 70C Rapido, fyra Iveco Crossway LE 12 meters City, 13 Iveco 70C Feniks och 19 stycken Iveco Crossway LE 13 meters Line. Samtliga bussar drivs på biodrivmedel, varav 16 på HVO100 och 23 på biogas.

– Vi känner stort förtroende för Wetlandia och tycker att de hade ett bra engagemang för både produkten och vårt samarbete. Vi uppskattade deras starka vilja att göra något bra tillsammans vilket fick oss att känna oss trygga med att vi skulle få den service och de bussarna som vi behövde, säger Göran Hult, vd på Gotlandsbuss och fortsätter:

– Vi tyckte att provkörningen av Iveco Crossway-bussarna gick bra. Det var positivt överraskande hur stark motorn var och att komforten var bra. Vi gillade enkelheten i designen och kvalitetskänslan. Det var en mycket trivsam förarplats och under provkörningen förstod vi att det kommer att vara en buss som passar bra för vår linjetrafik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094