23948sdkhjf

Keolis vinner kontrakt i Landskrona

Under måndagen fattade Skånetrafiken tilldelningsbeslutet om busstrafiken i Landskrona och på Ven. Vann gjorde Keolis.

I december 2024 tar Keolis över trafiken i Landskrona och på Ven. Kontraktet omfattar fem linjer inom stadstrafiken i Landskrona samt busstrafiken på Ven. Vad gäller Landskrona kommer Keolis trafikera landets enda trådbusslinje.

Nytt för trafiken i Landskrona är att linje 1 kommer att få en annan sträckning samt tätare turer. Inför trafikstart kommer Keolis också att upphandla fler elbussar samt etablera en depå för laddinfrastruktur i Landskrona

– Landskrona får fyra nya trådbussar av slide in-karaktär, så att de även kan köra kortare sträckor utan tråd. Ventrafiken får två nya bussar som är eldrivna. Därmed blir hela Landskronas stadstrafik och trafiken på Ven elektrifierad med nollutsläpp och med tystare och bekvämare resor, säger Saman Tondnevis, chef för Affärsområde Buss på Skånetrafiken, i en kommentar.

Totalt räknar Keolis med att köra 2,6 miljoner resor per år.

– Vi ser fram mot att få bedriva kollektivtrafik i Landskrona och Ven. Keolis har ett stort förtroende för Skånetrafiken och tillsammans kan vi dra nytta av synergierna mellan detta kontrakt och vår kommande verksamhet i Lund, säger Keolis vd, Jan Kilström, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095